OTS: Inovačná vitrína vykazuje rastúci vplyv

OTS, 2. mája 2024 9:29

Peking 2. mája (TASR/OTS) - /PRNewswire/ - Správa denníka China Daily:

Fórum ZGC 2024 v Pekingu predstavilo širokú škálu najnovších technologických inovácií.

Podujatie prebiehalo od 25. do 29. apríla a zahŕňalo 128 aktivít vrátane fór a konferencií, technologických výmen, vydaní technologických úspechov a technologických súťaží.

Viac ako 120 popredných svetových vedcov a akadémií z domova a zámoria vystúpilo na plenárnom zasadnutí výročnej konferencie fóra ZGC 2024 a na 60 paralelných fórach, aby sa podelili o svoje poznatky o hraničných technológiách a súvisiacich odvetviach.

Z rečníkov viac ako 30 percent pochádza zo zámoria, vrátane viac ako 10 nositeľov Nobelovej ceny, Fieldsovej medaily a Turingovej ceny.

Medzi prítomnými boli aj zástupcovia 218 zahraničných vládnych rezortov a medzinárodných organizácií a 162 domácich a zahraničných univerzít, ako aj účastníci z celej krajiny.

Najmä podnikateľská komunita prejavila veľký záujem zapojiť sa, pričom sa zúčastnili vedúci pracovníci 225 inštitúcií rizikového kapitálu, viac ako 100 spoločností typu jednorožec a viac ako 10 000 technologických podnikov.

Medzinárodná súťaž Zhongguancun Advanced Technology Competition 2024 získala 1 280 projektov zo 74 zámorských krajín a regiónov, čo predstavuje viac ako 40 percent z celkového počtu prihlásených projektov.

Počas medzinárodného technologického veľtrhu Zhongguancun 2024 boli zorganizované stretnutia zamerané na spoluprácu s viacerými krajinami, ako je Spojené kráľovstvo, Taliansko, Južná Kórea a Japonsko.

Celkovo bolo počas tohtoročného fóra ZGC podpísaných 309 projektov spolupráce s kombinovanou zmluvnou hodnotou 67,32 miliardy juanov (9,30 miliardy USD).

Fórum ZGC pokrývalo rôzne sektory. V oblasti umelej inteligencie sa viedli rozmanité rozhovory na horúce témy, ako sú inovácie modelovej architektúry, etika a bezpečnosť umelej inteligencie a stelesnená inteligencia s cieľom zlepšiť vizionársky výskum a hodnotenie.

V oblasti biologických vied boli oznámené významné špičkové technologické úspechy zamerané na oblasti, ako sú rozhrania mozog-stroj a syntetická biovýroba.

Pokiaľ ide o vesmírnu vedu, uskutočnili sa hlbšie diskusie o extrémnom vesmíre, vlnách v časopriestore a ďalších oblastiach a boli zverejnené najnovšie technologické úspechy, ako napríklad nosná raketa Zhuque-2.

Okrem toho bola vydaná séria výskumných správ na vysokej úrovni, ktoré mali „veľký význam pre pochopenie globálnych trendov v popredí vedy a techniky".

Foto – https://mma.prnewswire.com/media/2401029/The_ZGC_Forum_attracts_a_great_number_overseas_attendants_Photo.jpg

UPOZORNENIE: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.
Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring