OTS: CGTN: 3. fórum CMG v Pekingu diskutuje ...

OTS, 2. mája 2024 13:39

OTS: CGTN: 3. fórum CMG v Pekingu diskutuje o vývoji umelej inteligencie

Peking 2. mája (TASR/OTS) - /PRNewswire/ - V pondelok sa v Pekingu konalo 3. fórum CMG so zameraním na vývoj umelej inteligencie.

Na otvorení sa zúčastnil aj Li Shulei, člen politického úradu Ústredného výboru Komunistickej strany Číny (CPC) a vedúci oddelenia publicity Ústredného výboru CPC a predniesol prejav.

Hostia na fóre zdôraznili úlohu médií pri podpore inovatívneho využívania AI a jej riadenia.

Zhodli sa, že je potrebné vyvinúť úsilie na podporu rozvoja AI pri vytváraní pozitívneho, zdravého, rôznorodého a kvalitného obsahu, aby sa AI stala silou dobra a prínosom pre ľudstvo.

Zároveň vyzvali médiá k urýchleniu inteligentnej transformácie a úsiliu o vytváranie medzinárodných výmen a spolupráce v oblasti riadenia AI s cieľom uľahčiť jej zdravý, riadený a bezpečný rozvoj.

Fórum, ktoré organizuje China Media Group (CMG), prilákalo viac ako 200 účastníkov z medzinárodných organizácií, médií, think tankov a nadnárodných spoločností.

„Inovácie a prevratné objavy vo vede a technike nielenže riadia rozvoj a pokrok ľudskej civilizácie, ale tiež prinášajú neistotu do neustále sa meniaceho sveta," povedal Shen Haixiong, námestník ministra oddelenia publicity Ústredného výboru KSČ a prezident CMG. Vyzval k úsiliu o spoločnú tvorbu hodnotnej a zodpovednej umelej inteligencie.

Technológia AI ovplyvňuje všetky aspekty nášho života. Thomas Bach, predseda Medzinárodného olympijského výboru (MOV), vo video príhovore uviedol, že CMG bola vždy partnerom MOV a prinášala čaro olympijských hier stovkám miliónov čínskych divákov. Povedal, že MOV vyzýva CMG k spolupráci na formovaní budúcnosti s uplatnením AI v olympijských športoch.

„Od starovekých vynálezov, ako je hodváb, kníhtlač či kompas, až po moderný technologický pokrok, ako je robotika, telekomunikácie a ekologické technológie, sa Čína vždy snažila o inovácie a tvorivosť," povedal Daren Tang, generálny riaditeľ Svetovej organizácie duševného vlastníctva (WIPO). Dodal, že WIPO venuje zvýšenú pozornosť zabezpečeniu rovnováhy medzi príležitosťami a rizikami AI a je odhodlaná posilniť spoluprácu s cieľom zabezpečiť správne využívanie umelej inteligencie.

https://news.cgtn.com/news/2024-04-30/3rd-CMG-Forum-in-Beijing-discusses-AI-development-1tdDcXvCexG/p.html

UPOZORNENIE: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.
Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring